pátek 25. února 2011

23.2.2011- Aktuality Daník-kontrola

Dany měl opět kontrolu. Klasické vážení, měření, odběr krve ze žíly a astrup. Tato vyšetření máme 1x měsíčně. Vždy počkáme na výsledky krve a dohadujeme se co a jak dále.
Po této kontole mám 8.630g, 80,5cm a musíme přitlačit s vyššími dávkami kalia, které má kolem hodnoty 2,7-2,9 .
Také máme po nějaké době zkontrolované ledviny, moč. měchýř a odeslanou krev a moč na kontrolu jejich funkčnosti. Ledviny se již bohužel zvětšují, ale stále je to celkem v normě. Močový měchýř je obrovský, ale při skoro 5 litrech vody denně se není čemu divit :o). Pít ale musí, protože musí vykompenzovat ztráty organismu způsobené nemocí. Jinak by ve své podstatě ani nepřežil.
Ad. celková léčba Cystagonem bohužel prozatím stagnuje. Na počáteční úžasný pokles hodnot skoro o 300 jednotek se už půl roku držíme u poklesu o 2-3 jednotky za čtvrt roku. Díky tomu se ale v ČR má zavést přesná kontroloa usazování cystinu v organismu a my budeme přesně vědět, jak to s Danym vypadá. Nyní nemoc pozorujeme přes pomocný faktor, který může, ale nemusí být zcela směrodatný.
Více méně kontrola proběhla s dobrým výsledkem. To, že ledviny stále fungují je super S ostatním se zkusíme dále prát...
















Žádné komentáře:

Okomentovat