středa 11. dubna 2012

čtyřleté aktuality

A už máme doma čtyřleťáka ! Po dnešní kontole má 92cm a 11,3kg. Prý už se poměrově , výška/váha, pomalu vlezeme do tabulek :). Jen nám začínají zlobit oči a pomalu se přemýšlí o nasazení očních kapek, které je zklidní a zmírní fotofobie. Bohužel pro jejich účinek se musí kapat á 1,5hodiny celodenně. Přes den by mě to asi nijak neomezovalo ( seč musí být kapky v chladu ), ale kapání v noci je doslova mou noční můrou. Kouskovaný spánek prostě není to pravé ořechové.
Také se nelepší hypofosfátemie a hypokalémie. Bohužel pro kosti je fostátu třeba a seč jej Danda moc netoleruje, musím i s ním přitlačit na pilu a budeme tak na 8ml za den a kalium 12 kapslí denně. Bohužel léků přibývá a v kuchyni už mají plnou svou samostatnou skříňku, v lednici i mrazáku zabírají celý regál. Ale zase je to pro jeho zdraví a to by se jeden rozkrájel ne ?
Jinak fungujeme stále v normě a nějaké ty menší obtíže navíc nás nemůžou rozházet. Holt hranice jsou u nás nastavené jinak. S hlavou nahoře nějaké to prolomení nehezky vyhlížejích prognóz třeba ještě nastane. Však kde jsme byli před dvěma lety. Kdo dával Dandovi malou šanci na přežití byl velký optimista. A povedlo se natruc diagnóze...
Ad fotka, tak to Daník dostal svou vysněnou garáž napojenou na vláčkodráhu. Byl přešťastný a snad si s ní ještě ani nepřestal hrát od doby, co jí dostal :)

Žádné komentáře:

Okomentovat