pondělí 9. července 2012

Sal - Santa Maria

Tak jsme odpočinutí, zrelaxovaní a plní zážitků zpět doma v rodné hroudě. Dovolená opravdu přišla všem vhod. Díky drahému a neskutečně pomalému internetu jsem téměř nepracovala a věnovala se rodině. Bylo to prima být celé dny spolu, vymýšlet hry, výlety a defacto se o nic jiného, než zábavu nestarat. Však to znáte. Doma si na chvilinku sednete k práci a strávíte u toho celý den. To tady nepřipadalo v úvahu. Děti stále nemluví o ničem jiném, téma dovoléná stále není vyčerpáno a vzpomínky vyplouvají denně. Ono na vylovení si hvězdic z moře, pozorování rybářů a rybího trhu při každodenní rutině, skákání do vln a spoustu dalšího se jen tak nezapomíná...

Pro Dandu byl výběr dovolené snad nejlepší volbou. Místní odsolováná voda plná minerálu, kterou běžný evropský smrtelník často odnese střevní příhodou, mu tak sedla, že jí mohl i pít. Vyloženě mu dělala dobře, zvýšila apetit a vůbec se po ní cítil velmi dobře.

A také jsem na něj pyšná. Daroval totiž na ostrově jednomu malému místnímu chlapečkovi svou strarou motorku/odrážedlo se jménem Meny. Chvilku po darování málem i slza ukápla, ale ustál to skvělě. I popřál chlapečkovi "Všechno nejlepší s Menym a dávej na něj pozor" Za to mu také Ježíšek vzkázal, že mu umazává černé puntíky za zlobení a vztekání se. Chlapečkova maminka nám asi desetkrát poděkovala tamním "obrigada" a ukázala Daníkovi, že je jednička.

Samozřejmě, že ne vše šlo podle plánu. Bylo dost zádrhelů a problémů k řešení, jako třeba Dandovo přehřívání v letadle. Chladili jsme ho ledem, dávali ruce a nohy do umyvadýlka na záchodech, dávali léky na sražení teploty až nám po hodině teplota konečně začala padat. Nicméně na tohle se rychle zapomene a zbydou jen ty krásné vzpomínky. A tak to má myslím být.

Ještě jednou děkuji všem, kteří nám moře přímo i nepřímo umožnili !



Žádné komentáře:

Okomentovat